Nyolc éven belül nullára csökkentenék az üvegházhatású gázkibocsátást

A világszerte ismert, információtechnológiát szolgáltató Unisys – amely több mint tizenöt éve a magyar informatikai piac egyik legismertebb szereplője – ambiciózus célt tűzött ki maga elé: 2030-ra nettó nullára csökkenti az üvegházhatású gázkibocsátást a közvetlen kibocsátás és a megvásárolt energiához kapcsolódó közvetett kibocsátás tekintetében egyaránt.

A vállalat a tervezettnél öt évvel korábban elérte 2006-os célját, a 75%-os emissziócsökkentést.

A vállalás összhangban áll a Science Based Targets mozgalom által életre hívott Business Ambition for 1.5° C kötelezettségvállalással, melynek keretében a világ vezető vállalatai elkötelezték magukat a cél mellett, hogy a globális hőmérséklet-emelkedés 1,5 °C-on belül maradjon. Az Unysis mostani vállalása épít a vállalat Carbon Disclosure Projectben és az ENSZ Globális Megállapodásában (UNGC) való részvételére is.

Az Unisys globálisan a következő lépésekkel tervezi nullára redukálni nettó üvegházhatású gáz kibocsátását:

– olyan megoldásokat fejleszt és vezet be, melyek csökkentik a vállalat és ügyfeleik karbonlábnyomát;
– optimalizálja ingatlanainak lábnyomát
– növeli az energiahatékonyságot;
– megújuló energiát vásárol;
– megújuló kibocsátási egységek (REC) és szén-dioxid-kompenzáció vásárlásával mérsékli a fennmaradó kibocsátását.

A bejelentés újabb mérföldkövet a vállalat számára a zéró kibocsátás elérésében. A Unisys még 2006-ban tűzte ki célul, hogy 2026-ig 75%-kal csökkenti szén-dioxid-emisszióját. Ezt a cél a vállalatnál öt évvel korábban, 2021-ben elérték, 10%-kal túlteljesítve a vállalást.

„Az Unisys régóta elkötelezett a környezetvédelem, a fenntartható helyi és globális közösségek iránt. Üzleti stratégiánk megalkotása és döntéseink során is figyelembe vesszük a környezeti és társadalmi szempontokat – mondta el Peter Altabef, az Unisys elnök-vezérigazgatója. – Büszkék vagyunk rá, hogy öt évvel korábban elértük a 2026-os célunkat, és átfogó akciótervet fogadtunk el, hogy 2030-ra elérjük a nulla kibocsátást.”

A Unisys Hungary szolgáltató központja folyamatos fejlődése révén egyre sokrétűbb szolgáltatásokat kínál. A magyarországi központ továbbra is dinamikusan fejlődik, folyamatos az érdeklődés új, potenciális nagy-vállalati ügyfelek részéről új szolgáltatások kapcsán. A Unisys a pályakezdő pozícióktól a vezetői szintekig kínál kihívásokkal teli, felelősségteljes pozíciókat, többek között ügyfélkapcsolati és informatikai területekre is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük