FUNTech

A Samsung TV formatervezésének története – és a gyártó ős-kezdete

A 2006-ban bemutatott keskeny Bordeaux LCD TV-től, egészen a legújabb, 2021-es Neo QLED 8K modellekig, a Samsung dizájnfilozófiája számos egyedülálló készülék megalkotásához vezetett. A televíziók kialakítása a hatékonyságra és a felhasználóbarát megoldásokra fókuszál, amelyeket világszerte kedvelnek a tévénézők.

A hangsúlyos minimalista kialakítással és a felhasználói élmény szempontjából legfontosabb elemek megtartásával a cég olyan televíziókat alkotott, amelyek szinte tökéletesen belesimulnak a környezetükbe. A vállalat modelljein a letisztult formavilág megtartása mellett 2006 óta folyamatosan követhető a felhasználók szokásainak, lakókörnyezetének és életstílusának változása.

A Samsung kiemelkedő újításai és innovatív megoldásai végig kísérték az elmúlt 15 évet, a felhasználói élményt pedig olyan ikonikus készülékek emelték új szintre, mint például az ultravékony C9000 TV vagy a műalkotásokat életre keltő The Frame.

Íme a Samsung őstörténete (forrás: Wikipedia.hu)

Története 1938-tól 1970-ig
1938-ban Lee Byung-chul (1910–1987) nagy uradalmi családja elköltözött Uiryeong megyéből a közeli Tegu városba, és megalapította a Samsung Sanghoe-t. A vállalkozás kis kereskedelmi cégként indult, negyven alkalmazottal, Su-dongban (most Ingyo-dong).

A kezdetekben először szárított halakkal,[10] helyben termesztett élelmiszerekkel és tésztával foglalkozott. A cég fokozatosan növekedett, ezért Lee 1947-ben elköltözött Szöulba. Amikor a koreai háború kitört, kénytelen volt elhagyni Szöult. Később létrehozott egy cukorfinomítót Busanban, Cheil Jedang néven. 1954-ben Lee megalapította Cheil Mojik-t és épített egy gyárat Chimsan-dongba, Daegu-ba. Ez volt a legnagyobb gyapjú malom az országban.

A vállalkozás sok különböző területen kereskedett. Lee igyekezett hogy a cég minden iparágban ott legyen. A cég olyan üzletágakban terjeszkedett, mint a biztosítások, az értékpapírok és a kiskereskedelem.

1947-ben Cho Hong-jai, a Hyosung-csoport alapítója, közösen befektetett egy új cégbe, a Samsung Mulsan Gongsa-ba vagy a Samsung Trading Corporation-be, a vállalat alapítójával, Lee Byung-chull-al. A kereskedelmi vállalat a mai Samsung C&T Corporation lett. Néhány év elteltével Cho és Lee a vezetési stílusuk különbségei miatt különváltak. Cho 30 százalékos részesedést akart. A Samsung Csoportot és a Hyosung csoportot, a Hankook Tire és más vállalkozások között választották el.

Az 1960-as évek végén a Samsung Group belépett az elektronikai iparba. Első terméke a cégcsaládnak egy fekete-fehér televízió volt.